HALAQA

Een halaqa (Arabisch: حلقة‎ 'cirkel / kring', meervoud: halaqaat) is een religieuze bijeenkomst waarbij iedereen op de grond in moskee in een kringetje gaat zitten om kennis op te doen over de Qur'an of andere islamitische bronnen. Vaak zit één spreker (of meer sprekers) in het midden of aan het hoofd van de kring die vertelt over een gekozen onderwerp terwijl anderen eromheen zitten en aandachtig naar de spreker luisteren. De aanwezigen kunnen vragen stellen, een ervaring delen of meedoen in een discussie. Het komt vaak voor dat er samen gebeden wordt en dat er smeekbedes (du'a) worden verricht in zulke programma's.


InshaAllah zal Deen voortaan zulke halaqaat - met verschillende onderwerpen - maandelijks organiseren om samen met de leden te leren over onze religie die vol met wijsheid is en uiteraard om gezelligheid te creëren. Het is bedoeld voor broeders en voor zusters, iedereen is welkom.

De broeders gaan in de Eyup Sultan Moskee (Korreweg 198) in de mannenruimte zitten, de zusters zullen in de vrouwenruimte zitten, na afloop van de halaqa zal er tijd zijn voor een theetje.

Kom jij ook?

@ 27 februari 19:00-21:00 Korreweg 198

Kennis opdoen

Het belangrijkste is dat je tijdens halaqa nieuwe dingen leert en dat je deze nieuwe kennis in de praktijk gaat brengen.

Gezelligheid

Daarnaast is het belangrijk dat je het naar je zin hebt tijdens de halaqa. Wij komen bijeen om nieuwe gezichten zien en elkaar beter te leren kennen. Misschien maak je wel nieuwe vrienden.

Kom je ook?

Tijd

Donderdag
27 februari 2020
19:00 - 21:00

Locatie

Eyup Sultan Moskee
Korreweg 198
Groningen

Close Menu